Behandelingen

Hoe gaat de fysiotherapeut te werk?

behandelkamer Ook in 2018 heeft u geen verwijsbriefje nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij uw huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft als voordeel dat u direct kunt beginnen met werken aan uw herstel.

Als u met een verwijzing van uw arts komt dan wordt na onderzoek met u overlegd over het behandelplan. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coordinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

oefenkamer Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat deze eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan zij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. Wanneer u wel behandeld kunt worden door de fysiotherapeut, dan kan zij in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

info@FysioDeRips.nl 049 359 9975 Ripsestraat 18, 5764 PG De Rips